Ontvang onze nieuwsbrief:

Rotterdam Centraal Station winnaar Daylight Award 2014

Rotterdam Centraal (foto: Jannes Linders)
Foto: Jannes Linders Entreehal (foto: Jannes Linders) Richting Transferhal (foto: Jannes Linders) Perronoverkapping (foto: Jannes Linders)

23 september 2014: De 4e Daylight Award is gisteren uitgereikt aan Team CS, een samenwerkingsverband tussen Benthem Crouwel architecten, MVSA architects en West 8.


©Rotterdam Centraal Station winnaar Daylight Award 2014


Winnaar Rotterdam Centraal is een project dat lang niet iedereen direct en vanzelfsprekend associeert met daglicht. Toch speelt daglicht overal in het complex een belangrijke rol. Op de ene plek wat prominenter dan op de andere, maar ook daar waar het discreter is, laat het zich niet verloochenen. De jury - met o.a. Paul van Bergen DGMR - vond vooral de sequentie van ruimten bestaand uit de drie basiselementen van het station: de entreehal, de transferhal en de perronoverkapping, die ieder hun eigen vorm van daglichttoetreding kennen, bijzonder. 

meer info
Benthem Crouwel architecten
MVSA Architects
West 8


De Daylight Award is een initiatief van de Stichting Living Daylights. Huidig voorzitter is Ronald Sleurholts, partner en architect bij architectenbureau cepezed.

 

Team CS : PROFICIAT!


Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl