Ontvang onze nieuwsbrief:
Advertenties

Activiteiten

Booosting organiseert elke maand activiteiten, lezingen, workshops en seminars op het gebied van bouwinnovatie. Activiteiten worden aangekondigd via deze site. U kunt zich via deze site direct aanmelden voor activiteiten. Voor aangeslotenen zijn álle activiteiten kosteloos te bezoeken. Aan niet aangeslotenen vragen wij een kleine bijdrage in de kosten.

dinsdag 22 september 2015:

Concept House Village

Concept House Village CHV is een proeftuin voor innovatieve en duurzame woonconcepten voor bestaande bouw en nieuwbouw in Rotterdam Heijplaat. Een Living Lab waar innovatieve woningen, producten en systemen getest worden met en door bewoners.

donderdag 22 oktober 2015:

Grote ambities met 3D-betonprinten

Op de TU/e faculteit Bouwkunde loopt sinds kort een onderzoeksproject naar de constructieve en materiaalkundige aspecten van 3D-betonprinten. Op 22 oktober geeft het onderzoeksteam inzicht in de ambities en potenties van het 3D Concrete Printing (3DCP).

vrijdag 30 oktober 2015:

Zeeuwse fabriekswoningen

De Hoop Terneuzen is aangesloten bij Booosting sinds 2014 en op 2 oktober zijn wij te gast bij een van hun vele ondernemingen. CascoTotaal maakt een licht, demontabel en volledig herbruikbaar betonnen bouwsysteem voor diverse typen woningen.

november 2015:

Digitaal vakmanschap

Twee ogenschijnlijk verschillende werelden, de digitale wereld en de niet-virtuele wereld van materialen, verenigen zich door ontwikkelingen van digitale fabricagemethoden.

Eerdere activiteiten

dinsdag 16 juni 2015:

Timmerhuis Rotterdam

In Rotterdam wordt gebouwd aan een technisch hoogstandje. De naam “Timmerhuis” doet dat wellicht niet vermoeden, maar het gebouw zit vol technische en procesmatige innovatieve oplossingen.

dinsdag 02 juni 2015:

IHC Studio Metalix

Booosting Branchevreemd is een typische Booosting activiteit over de technology transfer tussen architectuur en aanverwante disciplines. Dit keer de maritieme techniek van IHC Studio Metalix.

dinsdag 19 mei 2015:

TROX R&D-dag

Booosting organiseert op 19 mei een R&D-dag bij Trox in Duitsland. Onder leiding van specialisten brengt u een bezoek aan de laboratoria, stromingsstudio en fabriek nabij het hoofdkantoor in Neukirchen-Vluyn (D). Een unieke kans om in deze R&D-omgeving de technisch zeer hoogstaande en complexe gebouwinstallaties te bekijken en leren begrijpen!

maandag 11 mei 2015:

Dynamic Architecture

Dynamic Architecture (DA) gaat in op de toekomstige vormen van ontwerpen en het nieuwe vormgeven van de gebouwde omgeving.

woensdag 22 april 2015:

Kickoff Symposium Green Transformable Building Lab

Een middag over ​dynamisch en circulair bouwen!
Deze activiteit is Alleen toegankelijk Voor Aangeslotenen van Booosting (AVA)


Bekijk alle eerdere activiteiten
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl