Ontvang onze nieuwsbrief:
Advertenties

Activiteiten

Booosting organiseert elke maand activiteiten, lezingen, workshops en seminars op het gebied van bouwinnovatie. Activiteiten worden aangekondigd via deze site. U kunt zich via deze site direct aanmelden voor activiteiten. Voor aangeslotenen zijn álle activiteiten kosteloos te bezoeken. Aan niet aangeslotenen vragen wij een kleine bijdrage in de kosten.

vrijdag 10 juni 2016:

2e Symposium Green Transformable Building Lab : Reversible Building Design

Een jaar geleden was het 1e symposium over de Kickoff van het Green Transformable Building lab. Nu, een jaar later vindt het 2e symposium plaats waarin we met u de eerste resultaten, het internationaal onderzoek en de designstudios met studenten bespreken. Hoe ver zijn we nu?

woensdag 15 juni 2016:

Congres en Boeklancering Digitaal Vakmanschap in de architectuur

De Booosting serie Ontwerpen in de Fabriek daagt architecten uit dichter op het productieproces te zitten om dit te gebruiken voor vernieuwende ontwerpoplossingen. Het is de grondslag van Booosting dat een nauwere samenwerking tussen ontwerper en producent leidt tot vernieuwende ontwerpen.

Eerdere activiteiten

dinsdag 03 mei 2016:

Circulaire economie in de gebouwde omgeving: start van het Buildings As Material Banks (BAMB) Stakeholders Netwerk

In het BAMB project werken 16 partners uit 8 Europese landen samen met 1 missie: het creëren van circulaire oplossingen voor de gebouwde omgeving. Nog steeds eindigen te veel bouwmaterialen als afval als zij niet langer nodig zijn. Enkele nadelige gevolgen hiervan zijn: het vernietigen van ecosystemen, het verhogen van milieukosten en het creëren van schaarsterisico's. Om een ​​duurzame toekomst te creëren, moet de bouwsector evolueren naar een circulaire economie!

donderdag 28 april 2016:

Internet of Things en de gebouwde omgeving

Internet of Things (IoT) betekent letterlijk internet der dingen. Dingen die 24/7 online zijn. Hoe gaan we daar in de bouw mee om? Booosting organiseert samen met de Rotterdamse Meetup groep Internet & Built Environment een middag over IoT en de gebouwde omgeving.

woensdag 23 maart 2016:

Ontwerpoptimalisatie; efficiënter, duurzamer en ... mooier bouwen!

Ook tijdens de komende editie van Building Holland geeft Booosting invulling aan één van de S&A talks. Net als vorig jaar wordt een actuele ontwikkeling in ons vakgebied voor het voetlicht gebracht. Dit keer staat "ontwerpoptimalisatie" centraal.

woensdag 17 februari 2016:

Circulaire Tijdelijke Rechtbank Amsterdam

Gedurende vijf jaar wordt op hetzelfde perceel zowel tijdelijke als permanente nieuwbouw van de Rechtbank Amsterdam ontwikkeld. Een groot deel van de rechtspraak vindt doorgang tijdens deze nieuw-, verbouw. Ook wordt een deel van het bestaande complex gesloopt.

vrijdag 29 januari 2016:

Expo resultaten workshop Ontwerpen in de Fabriek III op Gevel2016

De drie objecten van de drie teams architecten en constructeurs die deelnamen aan Digitaal vakmanschap, robotische fabricage in de architectuur worden tentoongesteld op Gevel2016. Komt dat zien!


Bekijk alle eerdere activiteiten
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl