Ontvang onze nieuwsbrief:
Advertenties

Activiteiten

Booosting organiseert elke maand activiteiten, lezingen, workshops en seminars op het gebied van bouwinnovatie. Activiteiten worden aangekondigd via deze site. U kunt zich via deze site direct aanmelden voor activiteiten. Voor aangeslotenen zijn álle activiteiten kosteloos te bezoeken. Aan niet aangeslotenen vragen wij een kleine bijdrage in de kosten.

woensdag 09 december 2015:

Digitaal vakmanschap. Robotische fabricage in de architectuur

Twee ogenschijnlijk verschillende werelden, de digitale wereld en de niet-virtuele wereld van materialen, verenigen zich door ontwikkelingen van digitale fabricagemethoden.

woensdag 16 december 2015:

Seismische productontwikkelingskansen

De aardbevingen in Groningen zijn inmiddels zo heftig, dat ze een risico vormen voor gebouwen. Zowel voor bestaande als nieuwe panden. De Nederlandse aardbevingen hebben door de relatief geringe diepte in de bodem waar ze ontstaan, een ander karakter dan de aardbevingen die we kennen van elders in de wereld en die het gevolg zijn verschuivingen in de diepere aardlagen. Voor de Groningse situatie moeten dan ook nieuwe oplossingen gezocht worden. Hier liggen mooie kansen voor productontwikkeling.

vrijdag 15 januari 2016:

Nieuwjaarborrel 2016

Het is weer gelukt!
Locatie, techniek en organisatie staan op de Nieuwjaarsborrel allen in het teken van innovatie.

Eerdere activiteiten

vrijdag 27 november 2015:

Zeeuwse fabriekswoningen

De Hoop Terneuzen is aangesloten bij Booosting sinds 2014 en op 27 november zijn wij te gast bij een van hun vele ondernemingen. CascoTotaal maakt een licht, demontabel en volledig herbruikbaar betonnen bouwsysteem voor diverse typen woningen.

dinsdag 24 november 2015:

Polypyrrol, slimme functies toevoegen aan bio-based gevels

Polypyrrol is in de bouw nog een onbekende substantie en roept vooral veel vraagtekens op. Het is nog maar net geïntroduceerd als eerste toepassing op een zwarte houten binnenvloer en recent is een pilotwoning opgeleverd waarin het materiaal in de gevel is toegepast. Waarom zou je een materiaal als Polypyrrol (PPy) willen toepassen?
Welke eigenschappen zouden we goed kunnen benutten? Dat zijn de vragen die we deze produktontwikkelingsbijeenkomst verkennen.

donderdag 22 oktober 2015:

Grote ambities met 3D-betonprinten

Op de TU/e faculteit Bouwkunde loopt sinds kort een onderzoeksproject naar de constructieve en materiaalkundige aspecten van 3D-betonprinten. Op 22 oktober geeft het onderzoeksteam inzicht in de ambities en potenties van het 3D Concrete Printing (3DCP).

dinsdag 22 september 2015:

Concept House Village; duurzame woonexperimenten

Concept House Village CHV is een proeftuin voor innovatieve en duurzame woonconcepten voor bestaande bouw en nieuwbouw in Rotterdam Heijplaat. Een Living Lab waar innovatieve woningen, producten en systemen getest worden met en door bewoners.

dinsdag 16 juni 2015:

Timmerhuis Rotterdam

In Rotterdam wordt gebouwd aan een technisch hoogstandje. De naam “Timmerhuis” doet dat wellicht niet vermoeden, maar het gebouw zit vol technische en procesmatige innovatieve oplossingen.


Bekijk alle eerdere activiteiten
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl