Ontvang onze nieuwsbrief:

Winnaars Daylight Award 2016: De Hoge Raad en woning 20X3

De Hoge Raad Den Haag (ontwerp Kaan Architecten)
De Hoge Raad Den Haag (ontwerp Kaan Architecten)  Woning 20X3 Zierikzee (ontwerp: Tim de Graag) Woning 20X3 Zierikzee (ontwerp: Tim de Graag)

06 oktober 2016: Voor de vijfde keer is de Daylight Award uitgereikt. Winnaar in de categorie boven de 1.000 m2 is de nieuwbouw van de Hoge Raad in Den Haag van Kaan Architecten. En winnaar in de categorie onder de 1.000 m2 is 20X3, een gerenoveerde woning in Zierikzee van Tim de Graag.


Winnaars Daylight Award 2016: De Hoge Raad en woning 20X3

Uit het juryrapport....
De Hoge Raad 
"...Op de begane grond verzorgt de volledig glazen straatgevel zowel het contact met de platanen op het Korte Voorhout als een open inkijk in het ontvangstgedeelte van het gebouw. De kantoren zijn licht en ruim en de slimme gevels bieden een persoonlijk regelbaar klimaat door de ingebouwde ventilatiemogelijkheden via de metalen stijlen, door de tussenliggende lichtwering- en zonweringscreens en met de regelbare ledverlichting.

Woning 20X3
heeft een prachtig en subtiel doorzicht door de gehele lengte van het huis. De gerenoveerde woning heeft slimme trapverbindingen naar de verschillende niveaus. En een centraal bovenlicht realiseert mede door de precies gekozen plaats, maten en verhoudingen ook architectonisch gezien bijzonder subtiele verschillen in licht en schaduw in het hart van de woning..."

lees verder


organisatie Stichting Living Daylights

aankondiging Daylight Award 2016

nominaties Daylight Award 2016


Van harte proficiat!

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl