Ontvang onze nieuwsbrief:

Innovation Expo 2016

14 april 2016: De Innovation Expo is het grootste innovatie-event van Nederland en een tweejaarlijks initiatief van de ministeries van IenM, EZ en BZK.


Innovation Expo 2016
Nederland: the next Sillicon Valley?


Nederland presenteert zich tijdens zijn EU-voorzitterschap als Sustainable Urban Delta: een groene, creatieve megastad die vooroploopt in het ontwikkelen van innovaties zoals fotonica, zelfrijdende auto's en biobased productie.

 

De expo organiseert 25 bijeenkomsten met top sprekers over innovatie en global challenges.
Minister-president Rutte interviewt 7 innovators, minister Kamp opent het Biobased Huis, een demowoning waarin de wanden zijn afgewerkt met lijnolieverf, het tapijt is gemaakt van oude visnetten en de elektriciteit van plantjes komt. En de transportministers arriveren met zelfrijdende auto’s, de milieuministers per solarboot.


Verder is er de prijsuitreiking van de Challenge Stad van de Toekomst en zijn er zo'n 200 exposanten. Zij tonende nieuwst info over bijvoorbeeld waterstofauto’s die woningen van stroom voorzien, slimme wegen, planten als straatverlichting, de print-fiets, biobased blusmiddelen en vernieuwingen op voedselgebied.

Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid geven de expo samen vorm. Vanuit het bedrijfsleven zijn de topsectoren, MKB en start-ups betrokken. De dag sluit aan bij de nieuwe branding van de Nederlandse Topsectoren, de Nationale Omgevingsvisie en Agenda Stad. Nederland werkt aan oplossingen voor de global challenges en wil haar kennis graag delen.

dag do 14 april 2016
plek Overhoeks Amsterdam Noord
tijd 10:00 - 17:30
thema Sustainable Urban Delta

doelgroep (buitenlandse) handelsdelegaties, ondernemers, wetenschappers, studenten, beleidsmakers

toegang gratis

info Innovation Expo

programma

inschrijven

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl