Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw aangesloten: Normteq

Nieuwbouw 4 Werelden Spijkenisse Renovatie De Valk Apeldoorn Composietbalkons voor renovatie van Projectplan Noord Hengelo

03 december 2014: Normteq is gespecialiseerd in zowel de engineering, levering als montage van balkons, galerijen en complete uitbouwen.


Nieuw aangesloten! Normteq

Normteq startte in 1995 als ontwikkelaar en producent van unieke concepten voor het verduurzamen van bestaande woningvoorraad en voor het toevoegen van binnen- en buitenruimte. Haar motto ‘Wat goed is moet zo blijven tenzij het beter kan’ hanteert zij nog steeds.

 

Werkwijze
“Wat ons betreft kan de ontwikkeling in de bouw niet snel genoeg gaan. Impulsen daarvoor komen vaak uit onverwachte hoek. En dit is niet zo vreemd. Albert Einstein merkte al op dat problemen niet kunnen worden opgelost op hetzelfde bewustzijnsniveau als waarop ze zijn ontstaan. En dat is helemaal juist, zo hebben wij ervaren. Bouwkundige problemen oplossen vanuit de bouw leidt vaak tot ‘in kringetjes denken’ en bijna nooit tot een echte oplossing. Wij proberen voor onze oplossingen industrieel te denken. Dit betekent ook dat wij zowel nadenken over het product als over het proces. Dit doen wij samen met partners uit verschillende disciplines. Van creatief atelier tot ingenieursbureau en universiteit. Wij praten niet over producten maar over oplossingen. Product en proces in één. De innovatie gaat over het geheel. Al onze oplossingen bieden wij daarom compleet aan. Dit ontzorgt de opdrachtgever maximaal. En daar doen we het immers voor.”

 

Innovaties

In het bijna twintigjarige bestaan zijn er verschillende innovaties voor verankeringsvraagstukken voor de bouw ontwikkeld:
> Heli 3D geveldragersysteem
> iTens balkonsysteem grote prefab balkon- of galerij-elementen verankerd aan het casco, voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Zie Cobouw Prefab balkons met voorspanning aan de vloer
> Composiet balkonsysteem inpandige balkons worden riante terrassen (koudebrug = nul)
> Normteq life totaalconcept waarmee oude flat- en kantoorgebouwen veranderen in moderne, energieneutrale woon- of kantoorcomplexen.

Bij de oplossingen voor bestaande gebouwen, kunnen bewoners/gebruikers tijdens de montage in het gebouw blijven of een dag tot enkele weken elders logeren.

Prijzen
In haar korte bestaan heeft Normteq al verschillende toonaangevende prijzen gewonnen. Zoals o.a. de Nederlandse Bouwprijs voor het Heli verankeringssysteem (2009) en de Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap (2012).

Enkele referenties
Nieuwbouw 4 Werelden Spijkenisse ism MEI a&s

Renovatie De Valk Apeldoorn

Renovatie Projectplan Noord Hengelo Composiet balkons zijn in elke gewenste vorm en kleur leverbaar en bieden een architect maximale ontwerpvrijheid

Normteq is aangesloten bij Booosting sinds mei 2014.

Contactpersoon is projectmanager Peter Kok.

 

Facebook Normteq setting standards

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl