Ontvang onze nieuwsbrief:

1e House of Tomorrow Today (HoTT) staat in Sterksel

House of Tomorrow Today te Sterksel (bron: Slimbouwen)
(bron: KAW)

30 september 2014: House of Tomorrow Today (HoTT) is een bijzonder woningbouwconcept dat de visies van Slimbouwen en Active House combineert.


1e House of Tomorrow Today (HoTT) staat in Sterksel

Opdrachtgever Jos Lichtenberg (oud-voorzitter Booosting) had vanaf het initiatief zeer hoge ambities. En HoTT is de gezonde, adaptieve en duurzame woning geworden die hij voor ogen had. HoTT heeft een prettig leefklimaat (veel licht en lucht), is energieneutraal en verkleint de footprint van het gebruik. Ook aan de flexibiliteiseis is voldaan, Hott verandert met de behoefte van de gebruiker.

HoTT stopt hier echter niet. Met de realisatie van deze eerste woning, is een stap gezet met het ontwikkelen van duurzame en energieleverende vrijstaande en rijtjeswoningen. Ook wordt het concept doorontwikkeld voor kantoorpanden, scholen, ziekenhuizen en andere gebruiksvormen.
Het bouwproces is vastgelegd met een Time Lapse camera. In de woningen hangen allerlei sensoren die het gebruik meten. Zo wordt op allerlei manieren kennis verzameld die wordt gebruikt om het HoTT concept verder door te ontwikkelen in de HoTT Community die is ondergebracht bij Slimbouwen.

 

Opdrachtgever Familie Lichtenberg
Bouwregisseur Harry van Heeswijk An Archi
Architect KAW/e

info + bezichtigen via Slim Bouwen
Active House
HoTT op Booosting Buildings 2012

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl