Ontvang onze nieuwsbrief:

VMRG-Workshop Circulair Bouwen - 14 oktober

16 september 2014: De huidige manier van werken in de bouw leidt tot uitputting van de natuurlijke hulpbronnen en veroorzaakt onnodig veel afval. De EU eist dat in 2020 tenminste 70% van alle bouwmaterialen herbruikt wordt.


VMRG-Workshop Circulair Bouwen

 

In verschillende industriële sectoren vindt een transitie plaats. Sommige producenten kopen hun producten terug aan het eind van de gebruiksduur, anderen leasen of verhuren hun producten. In de bouw vindt een transitie plaats van het aanbesteden op basis van laagste prijs, naar de economische meest voordelige aanbieding, zoals in de vorm van DBM(FO) contracten.

Wat betekent dit voor de producenten van ramen en gevels? Doorgaan zoals ze altijd gedaan hebben, dit probleem neerleggen bij overheid of gespecialiseerde recycling bedrijven? Afwachten tot er aanvullende regelgeving komt? Of biedt de circulaire economie ook nieuwe zakelijke kansen?

Booosting aangeslotene VMRG en VKG achten deze ontwikkelingen van groot belang voor haar leden en verrichten een studie naar nieuwe businessmodellen en de voor- en nadelen die hieraan kleven. De workshop Circulair Bouwen wordt gebaseerd op een voorlopig visiedocument dat is samengesteld met enkele vooruitstrevende toeleveranciers. Aan de hand van de input van de workshopdeelnemers wordt in december 2014 een definitief visiedocument gepubliceerd. Bij voldoende belangstelling wordt deze studie volgend jaar vervolgd door één of meer proefprojecten.

dag do 14 oktober 2014
tijd 10:00 – 17:00 uur
plek VMRG, Einsteinbaan 1, Nieuwegein
info+aanmelden Martijn Veerman VMRG

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl