Ontvang onze nieuwsbrief:

Team TU Delft Bouwkunde wint Solar Decathlon 2014!

15 juli 2014: Solar Decathlon is een internationale wedstrijd voor duurzame bouw waaraan 20 universiteiten deelnemen.


Team TU Delft Bouwkunde 1e, 2e én 3e in Solar Decathlon 2014!

Dit jaar was de Solar Decathlon Europe die ook wel de Olympische Spelen voor de duurzame bouw wordt genoemd, in de paleistuinen van Versailles (F).

Team TUD won er 13 juli jl. diverse prijzen!

 

Prêt-à-Loger
Home with a skin van het team van TU Delft heeft als doel het verduurzamen van steden en het reduceren van energiegebruik bij bewoners.

Als onderwerp kozen zij een bestaand jaren ‘60 rijtjeshuis, waarvan er in Nederland zo'n 1,4 miljoen beschikbaar zijn. Door het aanbrengen van een ‘tweede huid’ met een glazen constructie functioneert het huis geheel op zonne-energie, en dus zónder gasaansluiting. De grote besparing op energiekosten kan de gebruiker investeren in een tweede hypotheek waarmee zij de 'tweede huid' kunnen bekostigen.

De noordkant van het huis is extra geïsoleerd. Aan de zuidzijde is een kasconstructie gebouwd. Deze biedt in de winter extra leefruimte en zorgt in lente en herfst voor een aangenaam verblijf rond de 20 graden. De kasconstructie kan ook open waardoor er een grote tuin ontstaat.

Prijzen
Prêt-à-Loger heeft een fraaie en realistische oplossing gepresenteerd en is hiervoor op meerdere onderdelen beloond met een prijs:
2x 1e. Team TUD ontving twee maal een 1e prijs! ZIj scoorden als beste op de onderdelen Duurzaamheid én Communicatie & Sociaal Bewustzijn
2x 2eConstruction Management, Health & Safety (Bouwmanagement, Gezondheid en Veiligheid) en Energie Efficiëntie van Home with a skin scoorden de 2e prijs.

3e prijs. In het algemeen klassement werd de groep nípt 3e. Op slechts 3 (!) van de 1000 punten waren zij verwijderd van een nummer 1 notering.


Home with a skin in NL
Als onderdeel van the Green Village is Home with a skin te zien op de campus van TU Delft. De opening is op 25 augustus door minister Blok.

Van harte proficiat met alle prijzen!

info prêt-à-loger 

info Andy vd Dobbelsteen hoofdbegeleider van het team
TUD Bouwkunde is ook aangesloten bij Booosting

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl