Ontvang onze nieuwsbrief:

So you think you can innovate-prijs voor ENDIS Portiekflat-renovatie

ENDIS Portiekflat-renovatie (bron: Anneke Vervoort)
Geveldistributie ENDIS Portiekflat-renovatie (bron: Anneke Vervoort) Anneke Vervoort neemt namens Van Hoogmoed Architecten de prijs en bloemen in ontvangst

26 juni 2014: Innovatie Prestatie Contracten is een subsidieregeling vanuit RVO, waarin bedrijven gedurende de looptijd van twee jaar, worden gestimuleerd in branche-overstijgende collectieven, samen te innoveren.


So you think you can innovate-prijs voor ENDIS Portiekflat-renovatie

Tijdens het Slimbouwen Event ‘So you think you can innovate’ op 17 juni jl. presenteerden 32 bedrijven dedoor hen  met IPC ontwikkelde innovaties, met een showcase. Na deze ronde stemde het publiek unanien op de innovatie met het meeste toekomstperspectief:

Anneke Vervoort van Van Hoogmoed Architecten kreeg de 1e prijs voor het concept ENDIS Portiekflat-renovatie.

ENDIS Portiekflat-renovatie
Het concept is ontwikkeld in een multidisciplinair team ENDIS tijdens een tweejarig IPC programma en is specifiek gericht op naoorlogse portiekflats. Met een QuickScan worden de kansen voor een flat eenvoudig in kaart gebracht. In een interactieve sessie worden, samen met de corporaties, bewoners en gemeente, de randvoorwaarden en ambities voor het te revitaliseren complex bepaald door de ENDIS tool in te zetten. Deze geeft onder meer inzicht in ambities over het energiegebruik, levensloopbestendigheid, woonlasten en comfortverbetering. Doordat dit renovatiesysteem modulair is opgebouwd, kan de klant kiezen voor mogelijkheden variërend van planmatig onderhoud tot verregaande renovatie, gecombineerd met optoppen. Door de flexibiliteit en toegankelijkheid van de leidingen in de slimme leidingschacht kan stapsgewijs worden gewerkt aan de beste renovatie. Het renovatieconcept is levensbestendig en levert een enorme comfortverhoging voor de bewoners op. 


prijs
De winnares: “Er zijn al veel concepten ontwikkeld voor de renovatie van traditionele rijtjeswoningen. Voor de portiekflat zijn er echter nog nauwelijks goede oplossingen in de markt. De opgave voor de portiekflat is veel complexer en interessanter.”

De winnares ontvangt een Slimbouwen Keurmerk Assessment t.w.v. € 3.000.


Van harte proficiat!

info
Monique Blacha
Stichting Slimbouwen
030 750 9805

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl