Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw aangesloten: Bohemen Investments

Luc Jans (li) BoWall BoWall

11 juni 2014: Via een kort interview stellen wij nieuwe aangeslotenen in de komende maanden graag aan u voor. Hier nr 1: Luc Jans van Bohemen Investments, aangesloten vanaf 1 mei 2014.


Nieuw aangesloten! Bohemen Investments

Bohemen Investments & Luc Jans
Zo’n 50 jaar geleden richtte Igor van Bohemen als vastgoedbelegger Bohemen Beleggingen op. Nu is Bohemen Investments (4 fte) o.l.v dochter Saskia van Bohemen vooral actief als investeerder in uiteenlopende innoverende organisaties. Zoals bijvoorbeeld in een productiebedrijf van zonnepanelen en geconditioneerde zeecontainers. Luc Jans (29) is sinds een jaar Businessmanager bij Bohemen Investments. Hij is opgeleid tot bouwkundige (MTS/HTS Bouwkunde) en zijn expertise is projectmanagement en productontwikkeling.

Productontwikkeling
Bohemen werkt ketenoverstijgend en heeft zich ontwikkeld van belegger naar producent. “Vastgoed speelt onvoldoende in op veranderende behoeften van de gebruiker, de markt vraagt om aanpasbare gebouwen, daarom is zes jaar geleden het universele wandconcept BoWall ontwikkeld. Een installatiewand die altijd is aan te passen aan de eisen van de gebruiker. De wand, voorzien van een geïntegreerde goot, is afgedekt met een afneembare plint waardoor de gehele wand aan beide zijden en op elk moment goed bereikbaar is. Afbouw en installatie zijn ontkoppeld met als belangrijkste pluspunten: arbeidsreductie (kan oplopen tot 2/3 van de mankracht), grote ontwerpvrijheid en permanente aanpasbaarheid van de installaties.”

BoWall is sinds een paar jaar op de markt en het 1e project was meteen een megadeal: 100.000m2 voor de nieuwbouw voor de poli’s van het Meander Ziekenhuis in Amersfoort met als bijkomend voordeel dat het project drie maaanden eerder is opgeleverd dan was gepland.

De stalen profielen worden geproduceerd bij de Aalbers groep, de verkoop en distributie is in samenwerking met Knauff en de Technische Unie. De toepassing is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Waarom Booosting?
Innoveren kan alleen door samen iets slimmers te bedenken. Een integrale oplossing vernieuwt. Booosting verbindt alle partijen in de keten en daarom heeft Jans aansluiting gezocht bij Booosting: “De volle breedte van de bouw is vertegenwoordigd in het netwerk, van voorschrijvende tot producende en uitvoerende partijen, en dat maakt ons eigen netwerk ook weer breder. In economisch moeilijker tijden moet je meer dan ooit nadenken over innovaties. Innoveren, juist nu! Dat besef om te vernieuwen leeft bij Booosting al lang.”

Toekomst
Jans ziet kansen voor de bouw: een versnelling verwacht hij vooral in bestaande uitliteitsbouw. Het opwaarderen van veel verouderde bestaande gebouwen biedt kansen. Hij verwacht dat gebruikers - over pakweg 30 jaar - hun gebruik direct afrekenen met de eigenaar; “Ambtenaar x in Stadskantoor y betaalt de tijd dat hij gebruik maakt van buro x en stoel y. Ook voor verlichting, verwarming, water etc. ontvangt hij een factuur per uur. Zoals dat nu al kan voor zelfstandigen, ziet hij dat ook voor zich voor medewerkers die in vaste dienst zijn bij een organisatie.

Er zal een verschuiving in eigendom ontstaan. Hij wenst dat producenten eigendom blijven van hun producten. Zij moeten hun product steeds aanpassen aan de veranderende omstandigheden en wensen van de gebruikers. De verantwoordelijkheid om steeds betere producten te maken blijft zo bij hen. Dit eist van hen continue innovatie. Als de gebruiker anderzijds bewuster gebruik maakt vam een gebouw en alleen betaalt voor wat hij nodig heeft, levert dat flexibeler, comfortabeler en meer eigentijdse gebouwen op. Bijvoorbeeld een ziekenhuis biedt zorg en bemoeit zich niet meer met het onderhoud van de gebouwen. De installaties worden onderhouden door de leverancier van de installaties. Gebouwen faciliteren alleen de schil rondom de gebruiker. "

Luc Jans verwacht een transparante rolverdeling in de bouw en meer innovaties die ontstaan vanuit de producent.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl