Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag VOORT Innovatieworkshop

   Kartonwand van Eska System

02 juni 2014: Maurits van Waardenberg, subsidie-adviseur en penningmeester van Booosting - heeft Gijs van Wulfen bereid gevonden zijn succesvolle innovatiemethode aan ons te presenteren.


Verslag Booosting Innovatieworkshop

InnovAtie schrijft Gijs van Wulfen met de A van Anders. Hij weet als innovatiespecialist dat pain better is than gain: het is vanuit een probleem ‘makkelijker’ om betere oplossingen te bedenken. De enthousiaste ex-marketeer neemt ons mee op zijn Innovatie Expeditie en deelt met de 25 aanwezigen zijn voorliefde voor de reisverslagen van de eerste ontdekkingsreizigers

Enkele van zijn tips en weetjes voor innoveren dat hij overigens omschrijft als ‘het moeilijkste dat er is’.
Weet dat de langzaamste bepaalt. Maak contact met de conservatiefste mensen in je organisatie en breng die in beweging. Innoveer stapsgewijs en doe het samen. Innoveren is teamwork. Iedereen moet meedoen aan een verandering, zo wordt het ieders idee. Plaats je innovatie niet out maar in the box, om draagvlak te krijgen. Kies het juiste moment om je innovatie voor te stellen en weet dat innoveren en investeren vaak botst. Werk nooit aan één idee, zorg voor meerdere alternatieven.

 

VOORT Case van Eska
De VOORT methode is inmiddels 35x toegepast in Nederland, België en Duitsland. Een daarvan is de case van Eska, producent/verwerker van 100% gerecyled (grijs) papier en karton.
Eska bevond zich in een krimpende markt en zocht nieuwe toepassingen voor haar huidige markt en nieuwe markten. A.d.h.v duidelijke criteria is het innovatietraject gestart. Uit een stroom aan ideeën zijn twee nieuwe producten ontwikkeld; Eska Black: door en door zwart karton ten behoeve van verpakkingen en Eska System.
Dat is een kartonnen klikwandsysteem geschikt om etalages van leegstaande winkels te vullen en het pand zo een levendiger aanblik te geven. De demonstratie toont hoe eenvoudig het te plaatsen is. Op de wand is een print aan te brengen, zoals de boekenkast voor de bibliotheek. Info bij Ruben Lukas projectmanager Innovation Eska.

Boeken van Van Wulfen
In The Innovation expedition staan o.a. veel wijze citaten van wetenschappers en kunstenaars:
They always say time changes things, but you actually have to change them yourself - Andy Warhol`

A journey of 1000 miles begins with a single step
- Lao Tzu


The yourney, not the arrival matters - T.S. Eliot

If you are not failing every no wand then, it is a sign you’re not doing anything very innovative
- Woody Allen

If you always do what you always did. You will always get what you always got
- Albert Einstein

To travel is to discover that everyone is wrong about other countries
- Aldous Huxley

The best way to have a good idea is to have lotst of ideas
- L. Pauling

En deze anonieme dan: The fish is the last one who will discover water

Tien innovatielessen van ontdekkingsreizigers zijn in dit boek gerangschikt onder: Passion – Urgency – Challenge – Teamwork – Plan – Preparation – Focus – Perseverence - New technology – Empathy.

VOORT facilitator August Eckhardt inventariseerde bij de deelnemers de worstelingen bij de start van innovatie en besloot de workshop met de geleerde lessen. Hij doet de deelnemers van deze workshop een exclusief aanbod: de twee boeken Nieuwe producten en diensten bedenken en The Innovation Expedition zijn voor slechts €50 - samen - te bestellen bij August EckhartDit aanbod is geldig tot 1 augustus 2014.


We lopen naar IC Dubo voor een rondleiding en borrel en blijken de 1e gasten na de verbouwing die het innovatiecentrum voor duurzaam bouwen te zijn. Het vm. Centraal Magazijn van RDM Campus is voorzien van glazen kopse kanten, nieuwe vergaderzolders en de duurzame producten zijn nu overzichtelijk ingedeeld in kleurzones. ICDubo is onlangs de Marktplaats Duurzaam Bouwen gestart.

Wij sluiten onze reis af - met een volle maan - en keren huiswaarts over de Maas.

Aankondiging Innovatieworkshop

Presentaties Innovatieworkshop
Verslag van deelnemer Annoesjka Nienhuis – Bouwcampus

Verslag Wijnand Beemster - redactie Stedebouw & Architectuur

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl